קיימות

 "חינוך סביבתי מאפשר לקשור בין בתי ספר לבין קהילתם, ובין מערכת החינוך הפורמאלית לבין החינוך הלא פורמאלי " *

המשפט,( המוטו ) המופיע לעיל מתוך המבוא של אסופת המאמרים של המשרד להגנת הסביבה מבטא ומשקף באופן נאמן את מהות הפעילות האומנותית – קהילתית – סביבתית שאנו מקיימים בשיתוף תלמידים ומבוגרים מזה שנים רבות בקרב מאות בתי ספר , גני ילדים וקהילות בכל רחבי הארץ.
פעילותינו אינה מחוללת מהפכות דרמטיות במאבק בפליטת גזי החממה הגורמים להתחממות הגלובלית ובעקבות כך לשינויי האקלים הקיצוניים להם אנו עדים בשנים האחרונות …
מה כן אנחנו עושים ? אנו שותפים, באמצעות הסדנאות והפעילויות שאנו מקיימים בבתי הספר ובקהילה, להעלאת המודעות לנושאי סביבה וקיימות שעל סדר היום המקומי, הארצי והגלובלי בקרב התלמידים המשתתפים באופן פעיל בסדנאות. גם הקהל הרחב שלא משתתף בסדנאות אבל נחשף לאובייקטים ולפעילות הקהילתית מגיב באהבה והסקרנות לתוצרים הסופיים.
פעילותינו משתלבת בתוכניות הלימודים הפורמאליות של בית הספר כמו מדעים, קיימות וסביבה, אומנות, חקלאות או החינוך החברתי ותורמת את חלקה היצירתי והצבעוני במרחב בית הספר והגן.
בפעילות שלנו אנו עוסקים הלכה למעשה בהפחתת פסולת ( Reduce ) ומשתמשים בחפצים ומוצרים שונים הניתנים לשימוש חוזר (Reuse ) באופן מפתיע ושונה מזה שיועד להם מלכתחילה. בפעולה זו אנו מחזקים את ההבנה והמחויבות של קהל היעד שלנו לסביבה, אנחנו הופכים אזרחים בישראל לטובים יותר.
הפסלים והאובייקטים שאנו יוצרים מכילים גרוטאות ופסולת שנאספה ע"י התלמידים בבתים, ברחובות ובסביבת המגורים הקרובה, ומוצאת את דרכה החדשה בדמות פסל או מתקן סביבתי שימושי בחצר בית הספר או השכונה.
אנו פועלים ויוצרים תוך שיתוף פעולה עם גופים המעורבים בחינוך הסביבתי בבתי הספר ובקהילה כמו 'המועצה לישראל יפה', איגודי ערים לאיכות הסביבה, היחידות והאגפים ברשויות המקומיות האחראים על הגנת הסביבה והחינוך הסביבתי, החברה להגנת הטבע ועוד.

מתוך: חינוך סביבתי וחינוך לקיימות – עקרונות רעיונות ודרכי הפעלה. אסופת מאמרים בהוצאת המשרד להגנת הסביבה. 
עורכת : טלי טל. תשס"ט 2009.

השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן